Grill

Den perfekte grillaften

Findes der noget bedre end en varm sommeraften, hvor øllene bliver knappet op og grillen startes på terrasserne? Når grillsæsonen starter, er der en masse grej, som er rart at have, og i denne artikel kan du finde inspiration til, hvordan du får en hyggelig og succesfuld grillaften.

 

Få styr på menuen

Noget af det vigtigste for at få den perfekte grillaften er menuen. Her skal du tage stilling til både mad og drikke. Der findes en masse spændende og gode sommerretter, og så findes der ikke noget mere hyggeligt end at nyde et glas vin i den varme sommerbrise.

 

Gas eller kulgrill

For at du skal kunne imponere vennerne en varm fredag aften, er det vigtigt, at du har det helt rigtige grej, og her er grillen uundværlig. Her kan du vælge at grille på en gasgrill eller en kulgrill.  Der er fordele og ulemper ved begge typer, og du kan læse om nogle af dem herunder.

Der er flere områder, hvor gasgrill og kulgrill varierer. På hastighed vinder gasgrillen eksempelvis, da den er utrolig hurtig til at blive varm. Det kan være en fordel, hvis du ikke har 30 min til at tænde kulgrillen op, inden gæsterne kommer. Ligeledes er det i gasgrillen nemmere at regulere temperaturen. Et af de steder hvor der er meget spredte meninger mellem en gasgrill og en kulgrill, er på smagen. Nogle kan godt lide den ekstra smag, der kommer ved en kulgrill, mens andre mener, at der ikke kan smages forskel.

På markedet er der et stort udvalg af grill, og der findes også en række transportable grill, som du kan tage med ud i naturen med vennerne. De er utrolig funktionelle og lette, så det ikke kræver noget ekstra af dig at pakke grillen sammen og tage med ud i det fri. Du kan eksempelvis tage vennerne med på stranden eller i skoven og nyde sommeraftenen der.

 

Du skal have det rigtige udstyr

Når du har styr på grillen, er det vigtigt, at du får købt noget smart ekstratilbehør. Dette indebærer selvfølgelig en tang, så du kan få tilberedt maden ordentligt. Hvis du har købt en kulgrill, er det også en fordel med en grillstarter, så du på den hurtigste og nemmeste måde kan få kullene jævnt varme.  Andre ting som et stegetermometer, forskellige slags riste og måske endda en pizzasten er grej, du kan overveje. Undervurder ikke betydningen af dit ekstraudstyr og hvilken forskel det kan gøre, når du skal holde den perfekte grillaften.

 

Den rette underholdning

Når i sidder over en øl og har fået snakket om det seneste nye, så er det ofte tid til noget underholdning. Det kunne eksempelvis være i form af et spil. Der findes ikke noget mere hyggeligt end at tage et godt gammeldags brætspil ned fra hylden. Hvis du ikke er den store brætspilsekspert, så bare rolig, der er masser af spil derude, som er nemme og rigtig sjove. Du kan eksempelvis købe spillene Hint, Sequence eller Partners. Med et godt spil kommer man tættere på hinanden og får et godt grin, og det må da være et succeskriterie for den perfekte grillaften.