Smart tv på afbetaling

Overvejelser i forbindelse med TV på afbetaling

I takt med at der hele tiden kommer større og funktionelle fladskærme på markedet, stiger interessen også for eje et af disse nymoderne apparater. Det er blevet sådan efterhånden, at jo større tingene er, desto bedre. For mange mennesker kan det være fristende at gå en elektronik afdeling/forretning og kigge på et nyt TV. Ofte er det ikke hensigten at skulle købe et, men tit hænder det alligevel, at dankortet bliver kørt gennem terminalen. Spørgsmålet er bare, om man i princippet har råd til at købe et nyt TV? Der findes den mulighed, at man kan købe et TV på afbetaling. Denne lånemulighed gør folk sig brug af, hvis de ikke har pengene mellem hænderne nu og her.

Hvordan man kan overbevise sig selv:

Det er vigtigt, at du er ærlig og realistisk overfor dig selv, når du står i en butik og er fristet til, at købe et TV på afbetaling. I langt de fleste tilfælde har man et fint og velfungerende TV derhjemme, og køber kun et nyt, fordi man vil have et der er større eller en nyere model. Ekspedienten nede i butikken kan nemt fortælle dig om, hvordan en afbetalingsordning fungerer således, at det hele virker meget ligetil. Denne fælde hopper mange kunder i, og indser først hvad de har rodet sig ud i, når løbetiden er ovre og der kommer renter og gebyrer på afbetalingsordningen. Det er en rigtig god ide, at sætte sig ind i, hvad der indgår i en afdragsordning. Begreber som renter, gebyrer, årlige omkostninger og løbetid er noget, som indgår i en afdragsordning. Løbetiden er især vigtig, for hvis denne ikke overholdes, så kommer der renter og gebyrer på. Det er her, at det pludselig begynder at blive en dyr lånemåde, da man skal betale meget mere tilbage, end det man reelt set har lånt.

 

Inden du beslutter dig er det vigtigt, at du har økonomien med i baghovedet. Man kan hurtigt komme til at stille sig selv i en dum økonomisk situation, så man pludselig skal afbetale på en gæld over mange år. Hvis du har familie, så er der også dem at tænke på. De bliver lige så meget involveret i den økonomiske situation, som du selv gør. Det bedste man kan anbefale er, at du venter til du har sparet pengene op til TV`et. Selvom det kan tage noget tid, så sikrer du dig, at du ikke får en gæld på nakken. Til den tid er der endda nok kommet et nyere TV, som du heller vil have.

Hvorfor man bliver så fristet:

Mange mennesker bliver irriteret på sig selv over, at de bliver så fristede til at købe bl.a. et TV på afbetaling. Årsagerne til denne fristelse er meget forskellig fra person til person, men nogle af de mest almindelig årsager er, at fristelsen til at følge med på moden, at eje noget nyt eller bare det,  at bruge penge generelt. Hvis man gerne vil undgå denne fristelse, så skal man lade være med at bevæge sig ned i elektronik afdelingen/butikken, hvis man ikke kan styre sig. At være fristet til at købe er en indre kamp, man har med sig selv.