Populære vandreture i Danmark

Før du beslutter dig for at tage hele familien med til populære vandredestinationer som Kungsleden i Sverige, Tour du Mont Blanc i Frankrig eller Torres del Paine i Chile, kan det være en god idé at starte et sted, hvor man kender lidt til naturen.

Og hvorfor ikke starte i vores smukke land, Danmark, som på trods af en beskeden størrelse er fyldt med smukke vandreture. Med ture i Jylland, Fyn, Sjælland og sågar Bornholm, kan du være sikker på at finde noget, der passer til hele familien.

Derfor har vi her samlet et par ture, der kan inspirere dig til at komme afsted i den danske natur:

Øhavsstien

Fyn er fin! Ved det sydfynske øhav finder du Øhavsstien, som er en strækning på 220 km. På turen har man mulighed for at opleve Langeland, Sydfyn, Ærø og mange andre øer. Man passerer flot natur, slotte, herregårde og meget mere. Turene er delt i 7 strækninger, hvilket gør det muligt at sammensætte den selv. Med en tur til Øhavsstien får du en fin tur!

Hærvejen

Den længste vandrerrute, som vi har i Danmark, går under navnet Hærvejen. Den strækker sig fra Nordjylland og helt ned til Padborg. På turen vil du få et indblik i, hvordan det var at rejse fra by til by tilbage i gamle dage. se nogle af de reneste søer vi har samt opleve alt den skønne natur vi har i Danmark. Som den mest berømte vandrerrute i Danmark kan du være sikker på at finde noget til dig og din familie her.  

Camønoen

Men inspiration til navnet fra den spanske pilgrimsrute Caminoen finder du ved Møn, Bogø og Nyord Camønoen. Camøboen åbnede i 2016 og tager dig gennem det billedskønne landskab. Smukke kyster, grotter og bølgende marker er blot få af de ting I kommer til at opleve når I begiver jer ud på denne rute. Og med Møns Klint som turens højdepunkt, kan denne tur kraftig anbefales.  

Bornholms kyststi

Ud fra den svenske kyst ligger ferieøen Bornholm som mere er kendt for solskinsøen eller klippeøen. På Bornholm finder du kyststien som er ca. 115 km lang. Med udsigt ud over Østersøen vil du på ruten opleve små strande, små/store byer, flot natur, voldsomme klipper og Danmarks største vandfald ”Døndefaldet”. Om det skal være en vild eller stille og rolig tur, er helt op til dig, men du kan være sikker på at finde noget til enhver smag her.

Trækstien

Med en tur på trækstien, der strækker sig 70 km, kan du være sikker på at finde lidt til enhver smag. Med start i Silkeborg og slut i Randers går du langs Gudenåen, som er Danmarks største vandløb. Her er der mulighed for at blive udfordret da stierne af og til kan være oversvømmet og dermed kan blive en lidt vådere fornøjelse end ventet. Dog vil man fra Silkeborg til Kongensbro have 22 km renoveret træksti.  Så før man tager afsted hertil, er det en god idé at sørge for ordentlig påklædning til turen.

Hanwag – vandresko af den rette kvalitet

For at vandreturen bliver en succes er det vigtigt at have fundamentet på plads. Her kommer du ikke uden om den rigtige vandresko, som er alfa omega for at turen bliver gennemført. Hanwag er en af de førende producenter af vandresko og med mange år på bagen kan du være sikker på at finde tysk kvalitet der holder. Med læder fra de bedste producenter vil dine fødder aldrig føle sig bedre tilpas end i en støvle fra Hanwag.

Husk, at man skal kravle før man kan gå!

No Comments

Skriv en kommentar

Din email bliver ikke synlig for andre.

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>