Leg med ufarlige våben til din næste polterabend

Når der skal arrangeres polterabend, firmaarrangement, teambuilding, afslutningstur eller man bare ønsker at lave noget, hvor adrenalinen pumper rundt i kroppen, kan det ofte være skydeaktiviteter, der bliver besøgt. Her tager man ud på de voksnes legepladser, som generelt er placeret in the middle of nowhere, og viser, hvilken Rambo man er iført militærtøj, masker og våben.

Der er nemlig flere muligheder, hvis man ønsker at spille med våben. Udover almindelige skydebaner, hvor det er muligt at skyde med forskellige våben, har vi herunder samlet et par muligheder i forhold til spil med våben.

Paintball

En meget populær aktivitet/sport er paintball, hvor det går ud på at eliminere modstanderen. Her bliver man klædt på med militærtøj, maske og et halvautomatisk luftdrevet våben, der affyrer paintballs. Disse paintballs er lavet af en hård gelatine skal med frugtfarve indeni, som splatter, når det rammer. Man bliver som regel inddelt på to hold og spiller nogle forskellige spiltyper, der hver især kræver taktik, fart og præcision. Kuglerne har en træfsikkerhed på op til 50 meter og skydes afsted med en hastighed på over 100 m/s. Når en spiller rammes, er man ude indtil næste runde starter.

Hardball

Hardball eller airsoft, som er den internationale betegnelse for hardball, er meget lig paintball. Her konkurrerer man ligeledes på to hold, hvor det gennem forskellige spiltyper handler om at eliminere modstanderen, inden det modsatte sker. Modsat paintball, bliver der i hardball benyttet mere realistiske våben og kuglerne er plastikkugler med en tykkelse på 6 mm. Derved er der ikke noget, som splatter ud, ligesom ved paintball-kuglerne, og derfor anses dette som en gentlemansport, da det ikke er muligt at se, om man er blevet ramt.

Da våbnene er tro efterligninger af de rigtige, bliver hardball også brugt at flere militære enheder verden over for at træne soldater, så de er forberedt på flest mulige situationer.

Forskellen på paintball og hardball

Hvor paintball blev udviklet i USA i 1981 som et slags ”overlevelsesspil”, blev hardball udviklet i Japan i 70’erne med det formål at give våbenentusiasterne et alternativ, eftersom lokale love gjorde det umuligt at eje et våben. Dermed kan de to adskilles ved at paintball er mest ”spil”-orienteret, hvor hardball mere er en totalinteresse og sport.

I hardball køber mange sit eget udstyr for at gøre det så virkelighedsagtigt som muligt. Derfor er våbnene og udstyret for mange en lige så stor del af konceptet, som spillet er. Der bliver købt politi- og militærtøj helt ned til den mindste detalje, for at gøre helhedsoplevelsen så god som muligt.

Gå til hardball og paintball

I Danmark er det muligt at gå til hardball og paintball rundt om i danske klubber og foreninger. Udover at blive fysisk udfordret, bliver ens strategiske evner sat på prøve, eftersom det handler om at finde frem til den bedste løsning. Hvor det er ligeså normalt at gå til paintball/airsoft som fodbold i USA, er Danmark ikke helt på det niveau endnu.

Vi håber, at det var en lille hjælp på vejen til at komme i gang med enten paintball eller hardball. Rigtig god fornøjelse.